Bețișoare Parfumate – Despre ancorarea în prezent
S-a dovedit faptul că simțul olfactiv, alături de practicarea respirațiilor profunde sau a meditației ne ajută să ne ancorăm în prezent. Mai mult decât atât, mirosul unor arome ne poate ajuta psihicul să scape de anxietatea, stresul, sau grijile acumulate într-o zi obositoare. Un mod foarte util și la îndemână pentru a savura un moment din zi este prin intermediul unor practici funcționale și anume: mediația sau introspecția alături de bețișoare parfumate.
Noi alegem să aprindem un bețișor parfumat natural într-un moment special din zi, atunci când avem nevoie de un impuls pentru creație sau conectare la sine. Alegem de fiecare dată bețișoare naturale, deoarece nu ne dorim ca acestea să aibă vreun impact negativ asupra sănătății. Datorită multitudinii de produse existente pe piață, trebuie să fim extrem de atenți atunci când alegem ce ardem în încăperile căminelor noastre, pentru că, multe dintre variante conțin compuși chimici, toxici la ardere.
Bețișoare parfumate - Cum sunt create și cum le folosim?
O combinație de uleiuri esențiale, rășini, condimente și ierburi aromatice formează o pastă, care este turnată în matrițe sau rulată manual și lăsată să se usuce. Cele mai des întâlnite bețișoare parfumate sunt cele realizate pe suport de bambus. Apoi, vine categoria celor rulate în mănăstiri tibetane, unde călugării preferă arderea lor fără suport lemnos, acestea fiind mai rar întâlnite în Europa. Când alegem să achiziționăm orice fel de bețișoare cu scopul de a le arde, trebuie să fim atenți ca acestea să nu conțină substanțe chimice.
Nasul este cel mai bun detector de asemenea substanțe. Cum ne dăm seama dacă sunt naturale? Mirosul natural ar trebui să fie subtil și fin. Dacă bețișoarele miros puternic a parfumuri sintetice, este clar că acestea conțin substanțe toxice. Este indicat ca mereu când ardem bețișoare în spații închise, să aerisim încăperile după, pentru a ne asigura că aroma acestora va persista un timp îndelungat, iar fumul înțepător va ieși. Pașii prin care ardem bețișoarele sunt foarte simplii. Se aprinde vârful, se lasă câteva momente să ardă cu flacără, după care se stinge flacăra și se lasă să fumege.
Pentru a avea parte de o experiență autentică și plăcută, recomandăm utilizarea suporturilor tip cutie, care lasă fumul să se propage treptat în aer și colectează cenușa formată în urma arderii. Găsiți bețișoare naturale, dar și suporturi de acest gen pe bețișorulparfumat.com.
O istorie veche, cu rădăcini în actualul cotidian
De-a lungul istoriei, o mulțime de popoare foloseau bețișoarele parfumate datorită proprietăților purificatoare. Fie că era vorba de un ritual de meditație, de conectare cu universul, sau pur și simplu un ritual de conectare la propriile valori, oamenii le utilizau în mod conștient pentru efectele lor benefice asupra minții și mediului care îi înconjura.
Faraonii egipteni le aprindeau cu scopul de a alunga mirosurile neplăcute sau de a răsplăti prezența zeilor, iar călugării budiști le foloseau cu precădere în ritualurile de purificare. Indiferent de originea popoarelor care le foloseau atunci, dar și acum, scopul este același: purificarea aeurului, trezirea simțurilor și conectarea la sine.